PLAY play  Media Player  |  Flash
128 kbps
PRÁVĚ HRAJE

Seznam kapel

Název kapely:
U2
Fotka:
Město:
Dublin
Země:
Irsko
Členové:
Bono – zpěv
The Edge – kytara, klávesy, vokály
Adam Clayton – baskytara
Larry Mullen, Jr. – bicí, perkuse, vokály
Styl:
rock, alternative rock, post-punk
Informace o kapele:
U2 jsou irská rocková kapela z Dublinu, který byla založena v roce 1976. Kapelu tvoří Bono (zpěv), The Edge (kytara, klávesy a vokály), Adam Clayton (baskytara) a Larry Mullen, Jr. (bicí a perkuse). Raný zvuk U2 má počátky v post-punku, ale nakonec vyrostly a zahrnuly vlivy mnoha žánrů populární hudby. Během svého muzikantského působení udržovali zvuk postavený na melodických nástrojích, zdůrazněných The Edgeovými rozmanitými kytarovými zvuky a Bonovým výrazným zpěvem. Jejich texty, často přikrášleny duchovními obrazy, jsou zaměřeny na osobní témata a sociopolitické zájmy.
Diskografie:
Boy (1980)
October (1981)
War (1983)
The Unforgettable Fire (1984)
The Joshua Tree (1987)
Rattle and Hum (1988)
Achtung Baby (1991)
Zooropa (1993)
Pop (1997)
All That You Can't Leave Behind (2000)
How to Dismantle an Atomic Bomb (2004)
No Line on the Horizon (2009)
Songs of Innocence (2014)
Songs of Experience (2017)
Telefon:
Webová adresa:
Email:
Facebook stránka:
Youtube klip:

< zpět na seznam

 
Klik.tv Studio CI6 Partner OSA www.bratriwebu.cz - tvorba webových stránek, grafické práce, reklama Intelis