PLAY play  Media Player  |  Flash
128 kbps
PRÁVĚ HRAJE

Seznam kapel

Název kapely:
Stratovarius
Město:
Helsinki, Uusimaa
Země:
Finsko
Členové:
Timo Kotipelto - Zpěv
Jens Johansson - Klávesy, piano
Matias Kupiainen - Kytara
Rolf Pilve - Bicí
Lauri Porra - Baskytara
Styl:
heavy metal, power metal, symphonic metal, neoclassical metal, progressive metal
Informace o kapele:
Stratovarius je metalová skupina z Finska založená v roce 1984. Původně byla skupina založena pod názvem Black Water. Zakládající členové byli Tuomo Lassila, Staffan Stråhlman a John Vihervä. Název Stratovarius vznikl v roce 1985 kombinací slov Stratocaster a Stradivarius. V témže roce se ke skupině připojil Timo Tolkki, když nahradil Staffana Stråhlmana a zároveň se stal hlavním mozkem kapely.

Na konci roku 2003 ze Stratovarius odchází Timo Kotipelto a Jörg Michael, důvodem mají být neshody uvnitř kapely. Až v lednu roku 2005 nahrávají ve stejné sestavě další album, které vychází ještě téhož roku. V červnu téhož roku ze skupiny odchází Jari Kainulainen a je nahrazen Laurim Porrou.

2. dubna 2008 Timo Tolkki na svém webu uveřejnil dopis fanouškům, ve kterém oznámil, že po dlouhodobějších neshodách kapelu oficiálně rozpustil. Timo ovšem dovolil ostatním členům, aby mohli pokračovat v další tvorbě pod názvem Stratovarius. Ti proto přijali nového kytaristu Matiase Kupiainena, se kterým nahráli skladby k novému albu Polaris.

Timo Tolkki hrál se svými skupinami Revolution Renaissance a Symfonia, které byly však obě zrušeny. V roce 2013 vydal první album metalové opery Timo Tolkki´s Avalon.

V roce 2011 bylo vydáno nové album Elysium, a v roce 2013 Nemesis.

V nedávné době Stratovarius vydali album "Eternal". Už byly z alba zveřejněny dvě písně přes hudební vydavatelství earMUSIC (nepočítaje neoficiální vydavatele) a písně se jmenují "Shine In The Dark" a "My Eternal Dream" a byly k nim vytvořeny videoklipy na YouTube. Album bylo vydáno 11. září a od té doby je dostupné.
zdroj wikipedia.org
Diskografie:
Fright Night (1989)
Twilight Time (1992)
Dreamspace (1994)
Fourth Dimension (1995)
Episode (1996)
Visions (1997)
Destiny (1998)
Infinite (2000)
Intermission (2001)
Elements, Pt. 1 (2003)
Elements, Pt. 2 (2003)
Stratovarius (2005)
Polaris (2009)
Elysium (2011)
Nemesis (2013)
Eternal (2015)
Telefon:
Webová adresa:
Email:
Youtube klip:

< zpět na seznam

 
Klik.tv Studio CI6 Partner OSA www.bratriwebu.cz - tvorba webových stránek, grafické práce, reklama Intelis