PLAY play  Media Player  |  Flash
128 kbps
PRÁVĚ HRAJE

Seznam kapel

Název kapely:
Sonata Arctica
Fotka:
Město:
Kemi
Země:
Finsko
Členové:
Tommy Portimo – bicí
Tony Kakko – zpěv, klávesy
Henrik Klingenberg – klávesy, vokály
Elias Viljanen – el.kytara, vokály
Pasi Kauppinen - baskytara
Styl:
Heavy metal, power metal
Informace o kapele:
Sonata Arctica je metalová skupina pocházející z Finska, která byla založena v roce 1996 ve městě Kemi. V roce 1996 založili Tony Kakko, Jani Liimatainen, Marko Paasikoski, Tommy Portimo a Pentti Peura hard rockovou skupinu s názvem Tricky Beans, kterou o rok později (1997) přejmenovali na Tricky Means. Až v roce 1999, kdy se hraný styl již zcela přeměnil v metal, dostala skupina své dnešní jméno Sonata Arctica. Od té doby se tato kapela začala prosazovat na power metalové scéně a dnes patří mezi nejžádanější seskupení tohoto stylu.
Diskografie:
Ecliptica (1999)
Silence (2001)
Winterheart's Guild (2003)
Reckoning Night (2004)
Unia (2007)
The Days of Grays (2009)
Stones Grow Her Name (2012)
Pariah's Child (2014)
Telefon:
Webová adresa:
Email:
Facebook stránka:
Youtube klip:

< zpět na seznam

 
Klik.tv Studio CI6 Partner OSA www.bratriwebu.cz - tvorba webových stránek, grafické práce, reklama Intelis