PLAY play  Media Player  |  Flash
128 kbps
PRÁVĚ HRAJE

Seznam kapel

Název kapely:
Opeth
Fotka:
Město:
Stockholm
Země:
Švédsko
Členové:
Mikael Åkerfeldt – kytara, zpěv
Martín Méndez – baskytara
Martin "Axe" Axenrot – bicí, perkuse
Fredrik Åkesson – kytara
Joakim Svalberg – klávesy, synthesizer, perkuse
Styl:
progressive death metal, progressive metal, progressive rock
Informace o kapele:
Opeth je (dříve progresivní melodická death metalová) dnes progresivně rocková kapela založená roku 1990 ve Stockholmu Mikaelem Åkerfeldtem a Davidem Isbergem. První deska Orchid vyšla roku 1995 a ukázala sílu Opeth v častých změnách tempa a ve střídání agresivního growlingu a čistého vokálu, jejichž kombinaci Mikael Åkerfeldt velmi dobře ovládá. Důležitým albem je Still Life z roku 1999, na kterém již kapela předvedla typ skladeb, jakými se prezentovala až do roku 2008. Z diskografie vyčnívá Damnation z roku 2003, které obsahuje pouze balady, a také poslední dvě desky Heritage (2011) a Pale Communion (2014), reprezentující posun do poloh progresivního rocku.
zdroj wikipedia.org
Diskografie:
Orchid (1995)
Morningrise (1996)
My Arms, Your Hearse (1998)
Still Life (1999)
Blackwater Park (2001)
Deliverance (2002)
Damnation (2003)
Ghost Reveries (2005)
Watershed (2008)
Heritage (2011)
Pale Communion (2014)
Sorceress (2016)
Telefon:
Webová adresa:
Email:
Facebook stránka:
Youtube klip:

< zpět na seznam

 
Klik.tv Studio CI6 Partner OSA www.bratriwebu.cz - tvorba webových stránek, grafické práce, reklama Intelis