PLAY play  Media Player  |  Flash
128 kbps
PRÁVĚ HRAJE

Seznam kapel

Název kapely:
Nightwish
Fotka:
Město:
Kitee
Země:
Finsko
Členové:
Tuomas Holopainen - klávesy
Marco Hietala - basová kytara, zpěv
Erno „Emppu“ Vuorinen - kytara
Kai Hahto - bicí
Floor Jansen - zpěv
Troy Donockley - lidové hudební nástroje
Styl:
symphonic metal, power metal, folk metal, gothic metal
Informace o kapele:
Skupina vznikla v roce 1996. Tuomas Holopainen, operní zpěvačka Tarja Turunen a kytarista Emppu Vuorinen společně nahráli demo, které pojmenovali „Nightwish“, po kterém i pojmenovali kapelu.

Poté se sestava rozšířila o bubeníka Juliuse "Jukku" Nevalainena a baskytaristu Samiho Vänsku. Samiho po pár letech nahradil Marco Hietala. Namísto Tarji, která byla nakonec (r. 2005) z kapely vyhozena, byla v květnu 2007 oznámena nová zpěvačka, Švédka Anette Olzon, která opustila skupinu v roce 2012. Nahradila ji zpěvačka Floor Jansen.
Dne 6.srpna 2014 oznámil na oficiálním facebooku skupiny bubeník Jukka Nevalainen dočasnou pauzu v jeho učinkování v kapele na dobu neurčitou ze zdravotních důvodů. Na připravovaném albu jej zastoupí jeho blízký přítel, bubeník Kai Hahto.
zdroj wikipedia.org
Diskografie:
Angels Fall First (1997)
Oceanborn (1998)
Wishmaster (2000)
Century Child (2002)
Once (2004)
Dark Passion Play (2007)
Imaginaerum (2011)
Endless Forms Most Beautiful (2015)
Human. :II: Nature. (2020)
Telefon:
Webová adresa:
Email:
Youtube klip:

< zpět na seznam

 
Klik.tv Studio CI6 Partner OSA www.bratriwebu.cz - tvorba webových stránek, grafické práce, reklama Intelis