PLAY play  Media Player  |  Web
128 kbps
PRÁVĚ HRAJE

Seznam kapel

Název kapely:
Helloween
Fotka:
Město:
Hamburg
Země:
Německo
Členové:
Michael Weikath – kytara
Markus Grosskopf – baskytara
Kai Hansen – kytary, zpěv
Michael Kiske – zpěv
Andi Deris – zpěv
Sascha Gerstner – kytary
Daniel Löble – bicí
Styl:
power metal
Informace o kapele:
Helloween je německá powermetalová skupina založená v roce 1984 v západoněmeckém Hamburku členy skupin Iron Fist a Gentry. První sestavu tvořili zpěvák a kytarista Kai Hansen, basista Markus Großkopf, kytarista Michael Weikath a bubeník Ingo Schwichtenberg. Po vydání eponymního EP a jejich debutového alba Walls of Jericho v roce 1985 se kapela rozrostla o zpěváka Michaela Kiskeho a Kai Hansen se místo toho zaměřil více na kytaru. V rámci této sestavy vydali světoznámé desky Keeper of the Seven Keys Part 1 (1987) a Part2 (1988), které Helloween zapsala jako významnou heavymetalovou skupinu a vedla ke vzniku žánru power metal. Hansen kapelu brzy po vydání alba Part II opustil a byl nahrazen Rolandem Grapowem. Poté, co Hansen Helloween opustil založil Gamma Ray.

První dvě alba bez Hansena, Pink Bubbles Go Ape (1991) a Chameleon (1993), byla komerčně a kriticky selháním, mezi členy vyvolala napětí a vedla k odchodu bubeníka Ingo Schwichtenberg a zpěváka Kiskeho. Na jejich místo nastoupili Uli Kusch a Andi Deris. Alba vydaná v této sestavě, Master of the Rings (1994), The Time of the Oath (1996), Better Than Raw (1998) a The Dark Ride (2000), byla fanoušky i kritikou přívětivě přijata a Helloween se opětovně zařadili mezi úspěšné kapely.

Nicméně další napětí vedlo v roce 2001 k odchodu jak Grapowa, tak Kusche, kteří společně založili Masterplan. Grapowa nahradil Sascha Gerstner, ale pokusy najít nového bubeníka byly chaotické a další album Rabbit Don't Come Easy (2003) nakonec nahrál Mikkey Dee. Kapela nakonec našla stabilního bubeníka v Danielu Löbleovi v roce 2005. V rámci této sestavy, nejdelší ve své historii, vydala skupina čtyři úspěšná studiová alba: Keeper of the Seven Keys - The Legacy (2005), Gambling with the Devil (2007), 7 Sinners (2010) a Straight Out of Hell (2013). Jejich patnácté a zatím nejnovější studiové album My God-Given Right vyšlo 29. května 2015.

14. listopadu 2016 skupina oznámila, že se k ní oba bývalí členové Kai Hansen a Michael Kiske pro tour s názvem Pumpkins United World Tour připojí v roce 2017 a 2018 a to se také stalo. Turné skončilo jako největší v historii kapely, protože zahrnovalo 69 koncertů a trvalo 14 měsíců. 4. října 2019 vyšlo živé album United Alive z Madridu a živé DVD/Blu-ray United Alive. Je plánováno i nové studiové album na rok 2021.
Dosud Helloween vydali patnáct studiových alb, tři živá alba, tři EP a sedmadvacet singlů. Po celém světě prodali přes 8 milionů nahrávek.
zdroj wikipedia.org
Diskografie:
Walls of Jericho (1985)
Keeper of the Seven Keys: Part I (1987)
Keeper of the Seven Keys: Part II (1988)
Pink Bubbles Go Ape (1991)
Chameleon (1993)
Master of the Rings (1994)
The Time of the Oath (1996)
Better Than Raw (1998)
The Dark Ride (2000)
Rabbit Don't Come Easy (2003)
Keeper of the Seven Keys: The Legacy (2005)
Gambling with the Devil (2007)
7 Sinners (2010)
Straight Out of Hell (2013)
My God-Given Right (2015)
Helloween (2021)
Telefon:
Webová adresa:
Email:
Youtube klip:

< zpět na seznam

 
Klik.tv Studio CI6 Partner OSA www.bratriwebu.cz - tvorba webových stránek, grafické práce, reklama Intelis